4 viktiga flytthjälpmedel – köp online

När du ska transportera eller flytta tunga möbler eller andra föremål är det viktigt att du har bra flytthjälpmedel. Redskap av hög kvalitet gör transporten säkrare och enklare, med mindre risk för skador. Här tipsar vi om fyra av de vanligaste hjälpmedlen vid transport av tunga föremål, och om var du kan beställa dem. Hos en återförsäljare som Micrologistic hittar du flytthjälpmedel för flyttfirmor av professionell kvalitet.

1. Pirror och kärror

Pirror, magasinskärror eller säckkärror är en bred kategori och ett av de vanligaste hjälpmedlen vid flyttar och transporter. Pirror och kärror finns i otaliga varianter och hjälper till vid tunga lyft genom att tyngden främst belastar kärrans hjul. Kärror av olika slag används vid alla typer av transporter och flyttar, och är ett oumbärligt hjälpmedel vid alla flyttar och transporter.

Kärror och pirror i alla varianter hittar du hos en leverantör som Micrologistic, vars utbud innehåller allt från klassiska modeller till tunggodskärror för riktiga grovjobb.

2. Palldragare

En palldragare eller handtruck är ett ovärderligt hjälpmedel i lagerlokaler och andra utrymmen där du behöver flytta tunga föremål kortare avstånd. En palldragare klarar av tunga vikter, men är begränsad till plana golv, varför den är så vanlig i just lagerlokaler. Palldragare finns i elektriska eller mekaniska varianter, som båda förenklar arbetet avsevärt.

Palldragare i olika varianter och prisklasser hittar du hos en leverantör som Micrologistic, vars dragtruckar finns med eller utan våg, och har kapacitet på upp till 2000 kg.

3. Elektrisk trappklättrare

Att frakta saker upp och ner för trappor kan vara det svåraste momentet i en flytt eller transport. Med en elektrisk trappklättrare blir jobbet mycket enklare, och du behöver inte lyfta eller dra alls för att få upp saker för trappsteg. En elektrisk trappklättrare ”går” upp för trappor av sig själv och minimerar skaderisker vid flyttar eller andra tunga luft upp för trappor.

Elektriska trappklättrare finns i stort utbud hos exempelvis Micrologistic, vars utbud innehåller flera modeller i olika prisklasser, med allt från enkla varianter till avancerade robotoar.

4. Flyttremmar

Vid vissa moment i transporten har du inget annat val än att lyfta tunga saker för hand. En bärsele för tunga lyft hjälper dig att lyfta på rätt sätt och fördelar vikten på ett mer skonsamt sätt. I stället för att slita ut fingrar och rygg används hela kroppen och dess starkaste muskler för att lyfta. Flyttremmar finns i modeller för en eller två personer och är ett ovärderligt hjälpmedel vid lyft av otympliga möbler eller stora lådor.

Hos en återförsäljare som Micrologistic finns stabila flyttremmar för en eller två personer, som gör varje flyttjobb enklare.

3 tips inför transporten

1. Lyft rätt

Oavsett hjälpmedel är det viktigt att tänka på hur man lyfter saker, särskilt om det är direkt från golvet så att du måste böja dig ner. På 1177 kan du läsa mer om hur du bäst undviker belastningsskador vid tunga lyft. Glöm aldrig att böja på benen, lyfta med rak rygg och att inte lyfta tunga saker från en svår position.

2. Packa smart

Tänk på att varje flytt eller transport blir enklare om du har packat allting rätt från början. Med flyttlådor i samma storlek blir de enklare att stapla på pirran, och genom att plocka ur lådorna ur byrån undviker du olyckor i trapphuset. Läs mer om hur du flyttpackar smart på Boupplysningen.se.

 

3. Ta hjälp

Att ta hjälp av andra personer och de redskap vi listat ovan sparar både på tid och kraft – och kan utgöra skillnaden mellan en lyckad transport och en skadad rygg eller fallolycka. Kolla upp exakt vad som ska transporteras och hur vad som krävs för att kunna transportera det säkert.

Kontakta oss

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.

Vid frågor

Kontakta gärna oss vid frågor.