Vad är flygtransport?

Flygtransport är en form av godstransport som sker med flygplan. Den är betydligt snabbare än andra transportalternativ, men också dyrare och mer miljöpåverkande. Flygtransport används ofta för varor som är brådskande eller ömtåliga, eller för transport till avlägsna platser.

Företag som erbjuder flygfrakt

EDS Logistics

EDS Logistics är en erfaren logistikpartner som erbjuder flygfrakt till hela världen. De har ett brett utbud av tjänster för att kunna möta dina specifika behov, oavsett om du behöver expressleverans eller transport av ömtåliga varor.

EDS Logistics

Fraktus

När du behöver snabba och säkra leveranser kan du lita på Fraktus expertis inom flygfrakt. Deras breda nätverk av partners och gedigna erfarenhet garanterar en smidig och kostnadseffektiv transport av ditt gods, oavsett destination.

Fraktus

Kerry Logistics

Kerry Logistics är en global partner för transporter med flyg. De erbjuder en komplett lösning för alla dina behov, från expressleveranser till transport av temperaturkänsligt gods och har lång erfarenhet av den här typen av uppdrag.

Kerry Logistics

Fördelar med frakt via flygplan

Det finns många fördelar med det här transportalternativet:

Snabbhet

Den största fördelen är utan tvekan dess hastighet. Gods transporteras med flygplan, vilket innebär betydligt kortare leveranstider jämfört med andra transportalternativ som sjöfart eller landtransport. I genomsnitt tar flygfrakt mellan 5 och 7 dagar, beroende på destination.

Tillförlitlighet

Det anses vara ett mer tillförlitligt transportalternativ. Flygplan har fasta tidtabeller och avgår regelbundet, vilket minimerar risken för förseningar. Dessutom kan godset ofta spåras i realtid, vilket ger ökad kontroll över leveransen.

Global räckvidd

Flygfrakt når i princip hela världen. Det finns flyglinjer till de flesta länder, vilket gör det möjligt att transportera gods till och från avlägsna platser.

Säkerhet

Flygtransport anses vara ett relativt säkert transportalternativ. Flygbolag har strikta säkerhetsrutiner och godset hanteras professionellt under hela transporten.

Nackdelar

Det är viktigt att vara medveten om att det också finns vissa nackdelar:

Högre kostnad

Det här är en metod som är betydligt dyrare än andra transportalternativ som vägfrakt eller att frakta på sjön.

Miljöpåverkan

Flygplan släpper ut stora mängder koldioxid, vilket innebär en betydande miljöpåverkan.

Begränsad vikt och volym

Flygplan har begränsad lastkapacitet, vilket innebär att det inte alltid är möjligt att transportera stora eller tunga gods.