Container som förvaring

Planerar du inför en flytt och är i behov av förvaringsutrymme? Då kan du med fördel använda en container som förvaring. Hos Containertjanst.se kan du hyra container till ett fast eller rörligt pris. De har branschens bästa hyrpriser för containrar och vägprodukter. Här finns även möjlighet till att köpa modeller i olika storlekar. Är du i behov av stort lagringsutrymme kan användning av container vara det absolut bästa alternativet – både kortsiktigt och långsiktigt. Ta del av ett antal fördelar med att använda en förrådscontainer och läs mer om vanliga frågor och svar.

4 fördelar med förrådscontainer

Den absolut bästa containertypen för förvaring och lagring av föremål, är att nyttja en förrådscontainer. Det finns flera fördelar med denna modellen. Nedan beskriver vi några av dem.

01 Stort förvaringsutrymme

En förrådscontainer rymmer mycket förvaringsyta, och här finns möjlighet till att magasinera hela bohaget om du önskar. Står du exempelvis mellan två flyttar, kanske du behöver förvara alla dina tillhörigheter medan du väntar på att flytta in i din nya bostad.

02 Spara tid och pengar

Slipp lägga pengar eller dyrbar tid på att hyra ett förråd – att hyra eller köpa en förrådscontainer är både billigt och tidseffektivt. Ett både prisvärt och långvarigt alternativ är att köpa en begagnad container. Containertjanst.se erbjuder ett brett utbud av containrar till ett förmånligt pris. Här kan du välja mellan olika storlekar och hitta en modell som passar bäst efter dina önskemål. Vet du med dig att du behöver ha tillgång till förvaringsyta i din vardag är detta ett mycket bra sätt att komma undan billigt. Genom att återanvända en begagnad container är dessutom ett miljövänligt och hållbart alternativ.

03 Isolering i container – effektivt skydd

Isolering i container är inte alltid nödvändigt, men i kallt eller fuktigt väder kan det vara bra för att undvika fuktskador. En isolerad modell klarar av extrema väderförhållanden bidrar till ett varmt och torrt lagringsutrymme. Många containrar finns att köpa som färdigisolerade modeller, men det går även bra att isolera den på egen hand.

04 Säker förvaring

I en förrådscontainer kan du vara säker på att dina tillhörigheter förvaras säkert. Containrarna är nämligen utrustade med inbrottssäkra lås som ger ett optimalt skydd mot ovälkomna gäster.

Vanliga frågor och svar

Nedan ger vi svar på vanliga frågor gällande containrar.

Vad kostar det att hyra en container?

Att hyra en container kostar generellt sett mellan 200–500 kr i månaden, men detta varierar från företag till företag. Kostnaden beror till stor del på faktorer som storlek, tidsperiod, om det är fast eller rörlig pris samt vad den ska användas till.

Hur stor är en container?

En container finns i ett stort spann av olika storlekar. De mest vanliga storlekarna är från 8 fot – 20 fot. Det går även att beställa specialanpassade storlekar, beroende på vad containern ska användas till.

Får man ställa upp en container på tomten?

För att få ställa upp en container på tomten behövs ibland bygglov. Detta gäller inte minst om den ska användas som förvaring. Läs mer om när du behöver ansöka om bygglov nedan.

  • Om den är en del av ett upplag eller byggnad samt ska placeras utomhus.
  • Om den ska användas som ett hem eller som förvaring.
  • Hur länge den är avsedd att stå på platsen.
  • I vilken omfattning det gäller.

Hos Boverket.se kan du läsa mer om när bygglov krävs.

Hur kan jag organisera min flytt på bästa sätt?

Ta del av fyra hjälpsamma tips för dig som står inför en flytt.

  1. Sortera dina tillhörigheter i kartonger som du sedan märker upp.
  2. Packa smart. Tänk på att inte packa för tungt i varje låda.
  3. Skydda ömtåliga prylar genom att slå in dem i silkespapper eller tidningspapper.
  4. Hyr eller köp en förrådscontainer i god tid innan flytt. Det hjälper dig att undvika stress och ger dig tid att organisera dina saker.
  5. Ett bra sätt för att spara in tid är att anlita en flyttfirma som hjälper dig med hela flyttlasset. Läs mer och hitta en flyttfirma nära dig.